Активности на Халкидикију

Да ли си пробао роњење у кристалним водама Торонског залива? Постоје дневна крстарења које крећу из луке Неос Мармарас на којима можете доживети ово незаборано искуство.

Требате посетити традиционално село Партенонас које се налази на само 5 километара од студија. Такође можете посетити или шетњом или са аутом планину Драгудели или Итамос која доминра над селом уживајући у јединственим стазама.

Истражите традиционално село Партенонас. Шетајте калдрмом. Уђите у традиционалну цркву. Посетите музеј народног фолклора са експонатима традиционалних ношњи. Уживајте у јединственом заласку сунца са висине са погледом на небо и море пуним боја.

Сеоска црвка коју су саградиле избеглице и која се налази између две луке у Неос Мармарсу је такође вриједна посете. Избеглице су се овде населиле и донеле вредне иконе заједно са својом културом и страственошћу.

Да ли сте посетили сликовите мале плаже и лагуне које се простиру јужно од Неос Мармараса? Уживајте у задовољству кратких посета аутом или шетњом те у лепотама природе. Мирис борове шуме  с једне стране и мирис јода с друге ће учинити да се осећате као у рају.

Да ли сте се визили стазама где се одвијао рели Халкидики.  Све легенде WRC су вољеле Халкидики и космополитанкса (мало прашњава) атмосфера  релија се задржала овде годинама. Уколико волите рели засигурно ће вам се допасти неке стазе.

 Да ли вам се допада ситни песак и плитко топло море? Плажа Парадисо (Paradise-Расј) на само 2 минута од апартмана ће вам пружити тај угођај. Убрзо ћете схватити зашто се зове “Рајска”.

Пробајте окус шпагета са шкампама (гаридомакаронада), на сунцу сушену хоботницу грилована на жару, свежу рибу и уживајте у храни уз залазак сунца или одсјај месеца на морској површини. Можемо вам препоручити фанастичне ресторане и таверне у Неос Мармарасу.